събота, 23 март 2013 г.

Рошава баница - сама у дома




Семейството ми днес е на гости на баба а аз съм сама в къщи, нямам голямо вдъхновение за да готвя, нямам и хляб да намажа една филия и да тръгвам за работа. И какво да правя трябва да забъркам нещо бързо и да изчезвам. Какво имам ? Разни половинки от туй-онуй. Запрятам ръкави и да видим какво ще излезе.

Тази баница има от всичко по малко. Останали кори от някоя друга рецепта, самотно яйце в хладилника, половин майонеза, чаша газирана вода, почти свършила бучка сирене :) около 150 грама, около 50 мл олио, две лъжици брашно.


Нарежете корите на ленти с широчина 2 см както са навити на руло. Разрошете ги и ги запечете да станат златисти. Намажете тавичка с олио сложете половината от корите и леко притиснете.  Натрошете половината сирене отгоре и сложете втората половина от корите . Останалото сирене натрошете и добавете яйцето, майонезата, олиото, брашното и накрая газираната вода. Полейте корите с тази смес и готово. Печете на 180 градуса докато олекне. Ще се надуе първо  и после леко ще спадне. 


  Ако Ви хареса идеята да си направите тази вкусотийка, естествено че може да удвоите или утроите продуктите и да направите баница за всички в къщи. Да Ви е сладко! 

1 коментар:

  1. Изглежда страхотно! Бърза техника и впечатляващ резултат. Ще се възползвам от идеята. Поздрави!

    ОтговорИзтриване