неделя, 3 март 2013 г.

Дамски каприз


Тази рецепта очакваше дълго моето решение да я направя, все ми се струваше, че е сложна и трудна за изпълнение. Само като чуеш името на сладкиша и звучи сложно и капризно, сякаш няма да стане лесно. Да ама не, стана от раз.


И докато мама се занимава с правенето на сладкиши, малката дизайнерка се погрижи за фона. Всичко направи сама от салфетки.


 Сега по същество. Необходимите продукти за това сладко изкушение: 4 яйца 250 гр захар, 1 ч л бакпулвер, 200 мл кисело мляко, 2 ч ч брашно (250 мл ), 125 гр масло разтопено, 1 ч л лимонова кора, 1 ванилия,1/2 ч ч орехови ядки.
За намазване 1 ч ч сладко
За белтъците 8 с л пудра захар, 1 к л лимонов сок.


Разбийте жълтъците на гладка смес със захарта , добавете разтопеното маслото. След това киселото мляко и брашното с ванилията бакпулвера и лимоновата кора. Получава се доста гъста смес. Изсипете в тавичка или форма с хартия на дъното. Поръсете с орехите и печете на 180 градуса за 30 -40 минути. Извадете от фурната и от тавата , и намажете със сладкото. Украсете с разбитите белтъци и отново върнете във фурната на горен реотан или грил, да се запекат белтъците. Ако имате горелка направете това с нея.


Да Ви е сладко! Всеки мъж може да се пробва да поглези жена си с този сладкиш, без да се притеснява че няма да се получи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар