вторник, 19 март 2013 г.

Галет с червено цвекло, моцарела и броколи




 Тези предизвикателства на Йоли започват все повече да ми харесват. Може и нищо да не спечеля , но си сътворявам страхотни вкусотийки.
Този галет е само солен галет и до тук с общото в рецептата промених напълно плънката заради сезонноста на патладжаните. Не обичам да готвя много с зеленчуци и плодове които са форсирани за да растат в нетипични за тях условия. Затова плънката си е  изцяло мое фантазе.


За плънката са необходими 150 гр червено цвекло нарязано на тънко и бланширано в солена вода, 4-5 розички броколи задушени в масло, 10-15 листа лапад задушени в масло, 4 мариновани чери доматчета, 1 моцарела, 100 гр кашкавал.
* Оставете цвеклото и броколите да се охладят, преди да сглобите галета.


 За тестото: 125 гр масло, 1 яйце, 250 гр брашно, 1 ч л сол,1/2 ч л сух розмарин.
Разбийте маслото на крем, добавете солта и яйцето и накрая постепенно прибавете брашното и розмарина. Оставете тестото в хладилник да почине.



  Разточете върху хартия поръсена със семена сусам, мак и ленено. Оформете галета, като в средата поставете добре отцедени парченца червено цвекло, върху него сложете дебели парчета моцарела. Отгоре разпилейте розички броколи и лапад. Най-отгоре сложете доматчетата и кашкавала. Завийте крайчетата и печете на 180 градуса до готовност.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар