събота, 30 март 2013 г.

Мъфини с козе сирене и лапад




 За мен това са спомени от детството. Аромата на козе сирене ми напомня за  село, за баба, която ме научи на много неща и в същото време е толкова изтънчено и нежно че е достойно за най-големите ценители на сирена. Всеки който иска да усети силно ароматно и вкусно българско сирене, може лесно да го направи като си вземе сиренето на Жоси.


Тук можете да видите много хубави, продукти на Жоси: 


 Това е доза за 12 мъфина, за закуска са идеални, засищащи и вкусни. 
Необходимите продукти : 2 яйца, 200 гр кисело мляко, 70 гр олио, 1 бакпулвер, 170 гр бяло козе или краве саламурено сирене, 10 листа пресен лапад, 2 с л сок от лимон или лайм, 200 гр брашно.
Сусам за поръсване и меко козе сирене за украса. 
Ако искате да смекчите аромата и вкуса на сиренето за украса, разбийте течна сметана без захар и размесете добре с мекото сирене. 


Натрошете сиренето, добавете яйцата и разбъркайте. Не се нуждаете от миксер всичко става много лесно с вилица. Добавете олиото, а след това и киселото мляко с бакпулвера и лимоновия сок. Накрая се добавя брашното, става гъста смес, която се смесва с листата от лапад нарязани на тънки лентички. Разпределете във формички с хартийки, поръсете с със сусам и печете на 180 градуса. 


Ако и Вие сте почитатели на българските вкусове, направете си ги, заслужават си и стават мнооого лесно. Да Ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар