сряда, 29 януари 2014 г.

layered cake with caramel frosting - Слоест кекс с карамелена глазура



Как ви изглежда на пръв поглед?


А на втори?


Това кексче ме плени моментално, като го видях и вече знаех че ще го правя. Не за пръв път правя нещо от този блог и много ми харесва. Всичко е описано точно и се олучава такова каквото е на снимката.



Необходимите продукти:2 яйца, 1 ч л ванилия, 1 1/2 ч ч захар, 1/2 ч ч олио, 2 ч ч прясно мляко, 2 и 1/2 ч ч брашно, 2 ч л бакпулвер.

 

За поръска: 2 с л канела, 2 с л кафява захар, 1 с л какао, 1 ч л кафе инстантно, 
За глазурата: 1 консерва кондензирано мляко.



Начин на приготвяне: *Загрейте фурната до 180.
* Пригответе си форма за печене като намажете с масло и поръсите с брашно. 
*Разбийте яйцата със захарта на крем.
* Добавете млякото и разбъркайте. 
*След това добавете брашното с бакпулвера.
*изсипете 3/4 чаша от сместа в подготвения съд за печене и печете до суха клечка.
*Поръсете с подправки и залейте с друга 3/4 чаша от сместа. отново печете до златисто. Процедурата се повтаря докато сместа свърши.
*Оставете кейка да се охлади напълно и намажете с карамел.
 Да Ви издам една тайна направих си карамел по бързия начин. разтопих 3 сл захар и добавих 1/2 от кондензираното мляко.
*Вместо с орехи пекан поръсих с печени бадеми.

 
Да Ви е сладко!




4 коментара:

  1. Thank you so much for making a recipe of mine, I am really glad you enjoyed it :)

    ОтговорИзтриване
  2. Охх че вкусотийка, направо ми идва да си открадна едно парченце! Поздравления за рецептата и 'апетитните' снимки :))

    ОтговорИзтриване