Остават ли ви кори понякога? На мен ми останаха от последните банички. Много не мислих ами взех че ги препекох да не се развалят, че и това ми се е случвало. Така вече могат да изтраят повече ако са на сухо. И след това можете да решите спокойно какво да ги правите. От много време не съм правила млечна баница и сега ще направя само че в малки купички като за крем карамел.
Необходимите продукти: 4 яйца, 800 мл прясно мляко, 2 ванилии, 6 с л захар, 40 гр масло, 4-5 кори за баница.
За карамела : 10 ч л захар.
*Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилията.
*Препечете корите и ги натрошете, не много ситно.
*Разтопете захарта и сипете във всяка купичка по една лъжичка, напълнете купичката с кори и сложете по една малка бучица масло във всяка купичка. Сложете купичките за 3 минути във фурната да се разтопи маслото и залейте с млечната смес.
* Печете на водна баня, на 170 градуса и намалете ако видите че водата завира. След като извадите оставете да се охладят напълно.
* Можете да сервирате обърнати в чинийка или да поднесете поръсени с пудра в купичката.
Дори да нямате останали кори пак си я направете, заслужава си!
Да Ви е сладко!
Практична идея за оползотворяване на корите!
ОтговорИзтриванеЛека вечер!