сряда, 22 януари 2014 г.

Млечна баница на порции




Остават ли ви кори понякога? На мен ми останаха от последните банички. Много не мислих ами взех че ги препекох да не се развалят, че и това ми се е случвало. Така вече могат да изтраят повече ако са на сухо. И след това можете да решите спокойно какво да ги правите. От много време не съм правила млечна баница и сега ще направя само че в малки купички като за крем карамел.


Необходимите продукти: 4 яйца, 800 мл прясно мляко, 2 ванилии, 6 с л захар, 40 гр масло,  4-5 кори за баница.
За карамела : 10 ч л захар.


*Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилията.
*Препечете корите и ги натрошете, не много ситно. 
*Разтопете захарта и сипете във всяка купичка по една лъжичка, напълнете купичката с кори и сложете по една малка бучица масло във всяка купичка. Сложете купичките за 3 минути във фурната да се разтопи маслото и залейте с млечната смес.
* Печете на водна баня, на 170 градуса и намалете ако видите че водата завира. След като извадите оставете да се охладят напълно. 
* Можете да сервирате обърнати в чинийка или да поднесете поръсени с пудра в купичката.


Дори да нямате останали кори пак си я направете, заслужава си!
Да Ви е сладко!



1 коментар:

  1. Практична идея за оползотворяване на корите!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване