събота, 18 януари 2014 г.

Джинджифилови мъфини с круши



За закуска, за компания на кафенцето, за десерт за каквото ви се прииска, мъфините са насреща. Похапваме си ги по всяко време с удоволствие. Педставям Ви едни нови мъфини с нежна текстура и страхотен аромат.  Както винаги правя експерименти пък каквото сабя покаже. И още нещо, аз съм се заредила с хартиени формички до "второ пришествие", но ако вашите са свършили, не се притеснявайте и не се отказвайте да си направите мъфини. Използвайте някой сервиз за кафе, вземете чашките, намажете ги с масло и поръсете с орехи или брашно, ще получите интересно поднесени мъфини и ще впечетлите близките си. Споделям това заради много мои познати, които не пекат мъфини толкова често и дори не са си купили форма за мъфини, това не е причина да се откажете от удоволствието Мъфин!


Необходимите продукти:  1 яйце, 1/2 ч ч захар, 1/2 ч ч заквасена сметана, сока на 1 лимон, 1 ванилия, 1 ч л мед, 1 бакпулвер (10 гр), 1/2 ч л сода, 3 с л олио, 2 ч ч брашно, 1 шепа печени орехи, 1 ч л захаросан джинджифил нарязан на ситно, 1 голяма или 2 малки круши. 
За поръсване: 3 с л кафява захар, 1/2 ч ч счукани орехи. 
Масло за намазване на чашките.


*Всички сухи съставки се смесват.
* В друг съд се разбива яйцето и се добавят сметаната и олиото. Добавете и нарязаният на ситно джинджифил.
*Крушите се почистват и нарязват на ситно поливат се с лимоновият сок да не почерняват. 
*Към сухите съставки добавете течните и разбъркайте на ръка. Получава се доста гъсто тесто не се притеснявайте крушите ще го разредят.  Накрая добавете и  тях заедно със сока, и печените орехи.
* Разпределете във формичките или чашките и поръсете с начуканите орехи с кафява захар.
*Печете на 180 градуса до суха клечка.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар