петък, 24 януари 2014 г.

Кашкавал на фурна



Обичате кашкавал нали, това е светкавична рецепта за кашкавал с невероятен резултат. Преди да ви кажа аз какво сложих, знайте че може да сложите и сирене като замените  част от кашкавала, и каквото си поискате за гарнитура.


Необходимите продукти: 350-400 гр кашкавал, 250 мл кисело мляко, 1 бакпулвер, 1 ч ч (200мл) брашно, 4 яйца големи, масло, 1 шепа царевично брашно.

Настържете кашкавала на едро, разбийте яйцата, добавете киселото мляко. Започнете да прибавяяте брашното пресято с бакпулвера, накрая добавете и кашкавала. Намажете формичка сй масло и я поръсете с царевишно брашно. Изсипете сместа и я заравнете леко. 
Можете да добавите гъби или чушки по средата на сместа или отгоре, аз реших да го изпробвам натурално първо. Печете на 180-200 градуса до златисто.


Да Ви е сладко!

2 коментара: