вторник, 21 януари 2014 г.

Свински гърди в плик



Тази вечер ще измислям вечерята в движение. Имам едно голямо парче от гръдната кост на прасето, което реших че ще пека цяло. И като няма такава голяма тенджера реших да го 
пека в плик.


Необходимите продукти: 1 кг свинско месо от гърди, 4 големи гъби, 1 скилидка чесън, 1 кг червени картофи, 1 глава лук, 1 с л мед, 1 ч л горчица, хималайска сол, черен пипер, зехтин, къри, червен пипер.


*От зехтина, горчицата, меда, чесъна и подправките направете марината.
*Намажете месото с маринатата и го сложете в плика добавете гъбите и затворете плика. След 1 1/2 часа печене на 220 градуса намалете фурната изкарайте тавата и отворете внимателно плика. Сложете картофите и лука  посолете и отново затворете. Преди да върнете във фурната обърнете плика, така че картофите да идат отдолу. Печете още 2 часa на 180 градуса.
* Сервирайте с хубаво червено вино и домашен хляб.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар