четвъртък, 16 януари 2014 г.

Леща с кралски печурки


Яде ми се леща ама по-засукана, какво да и сложа и да не е месо, мислих, мислих и това е резултата. Ароматна леща.


Необходимитепрадукти: 1купа (350мл) леща, 1 скилидка чесън , 1 глава лук, 200 гр кралски печурки, 2 моркова, 1 червена чушка, 1 с л суха чубрица, магданоз по-добре е да е пресен но може и сух, олио, 1с л червен пипер. 

Измийте добре лещата и сложете с вода да заври на котлона. Сменете водата и добавете една цяла дкилидка чесън, оставете лещата отнова да заври, след това намалете котлона да се готви ва по-слаб огън. 
В дълбок тиган сложете олио и задушете гъбите нарязани на ситно. Добавете лука и морковите отново нарязани на ситно. За да си спестя време обиквовено изпорзвам блендер така децата и да искат не могат да отделят полезните моркови и лук. След това тобавете и чушката, когато зеленчуците са поомекнали махам от катлона и добавям червения пипер. Разбърквам и всичкото това го изсипвам в лещата. Добавям хемалайска сол, магданоз и чубрица. Варя до готовност и сервирам с домашен хляб и люта маринована чушка по желание. 


Лесно, постно, вкусно. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар