четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Oрехов кейк с ябълки и джинджифил



Пухкав, ароматен, вкусен, лесен, и......всичко което се сетите!


Необходимите продукти: 4 яйца, 2ч ч захар , 1 1/2 ч ч орехи, 2 ябълки, 1 ч ч сладко от ябълки, 2 с л ванилов екстракт, 1 бакпулвер, 1/2  ч л канела, 1 щ кардамон , 1 щ индийско орехче, 70 мл олио, 180 мл вода, 2 1/2 ч ч брашно, 3 с л пшеничен зародш, 4 кубчета захаросан джинджифил.
*може да пропуснете някоя подправка или да използвате кокосови стърготини вместо пшеничен зародиш. Сладкото също може да е по ваше желание.


В купа смесете настърганите ябълки, орехите и сладкото. Добавете и пшеничения зародиш.
Разбивате яйцата със захарта до получаването на крем.  Добавете олиото. Смесвате брашното с бакпулвера подправките и ванилията. Добавяте на части водата и брашното.
Накрая смесвате двете смеси. Изсипвате в форма за кекс и печете на 180 градуса около 50 минути.

Гарантирам ви страхотен аромат в кухнята цял ден.


Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар