вторник, 5 ноември 2013 г.

Пилешко с картофи, броколи и Бри


Лесна вечеря за любители на пилешкото и картофите.


Това сиренце го преоткрих наскоро и вече няколко пъти си готвя с него.
Необходимите продукти: 2 бутчета сварени и обезкостени, 1 кг картофи , 1 малка глава броколи, 150-200 гр сирене Бри, къри, 20 гр масло, 2 с л брашно, олио, 1 глава лук, вода или прясно мляко 100 гр кашкавал, сол на вкус.


Нарежете картофите и ги поставете в виенска тенджера, поръсете със сол и олио разбъркайте добре. Добавете пилешкото месо на парченца и лука нарязан на ситно. Добавете бульон от пилешкото, захлупете и печете 30 минутина 200 градуса.
Почистете и нарежете броколито, бланширайте го и след 30 минути добавете половината при картофите, печете още 20 минути. 
От маслото и брашното направете бешамел с вода или прясно мляко. Добавете сиренето на едри парченца и къри. Залейте картофите и поръсете с парченца кашкавал. 
Сервирайте поръсено с малки розички броколи!


Ето и един домашен хляб,  и да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар