вторник, 19 ноември 2013 г.

Weihnachtsplätzchen - Плецхен


Днес реших да ви представя едни коледни курабийки - "Плецхен", както им казват в германия. Рецептата ми изпрати един скъп човек, който преди няколко години тръгна на труден път. Тя е силна жена и знае как да постигне това което иска. Далеч от родината е трудно, но ... така е милата ни държава вече не е майчица за нас. 


Та за Плецхените, Ани благодаря за рецептата надявам се, че ти харесват моите и че ще те видя скоро да си ги направим заедно, както се забавляват децата в моловете при вас.     


Необходимите продукти: 125 гр масло, 125 гр захар, 1 средно голямо яйце, 1 ч.л. ванилов аромат, 250 гр брашно. 


Сместа стига за 18-20 плецхени (на мен ми станаха повече). Тестото става мазно. Държи се 30 мин. в хладилник, след което се разточва кора с 4мм дебелина, режат се формички. Пече се на 180 градуса за 10 - 15 мин.

 

 

Глазурата може да се направи с пудра захар и вода, но вместо вода много често я правят с: 200 гр пудра захар, 3-4 суп. лъжл ананасов сок - стои 10 мин. за да се смеси (ягодов, малинов, портокалов и тн)

 

Моята глазура направих наполовина, защото исках да не покривам целите бисквитки.
Необходимите продукти:  2 с л вода, 2 с л захар и 1 резенче червено цвекло оставих да зарат на котлона. Отцедих сокчето и го оставих да се охлади. Прибавих 100 грама пудра захар и една какпка мандаринова есенция.

 

Супер бърз и простичка рецепта но какъв аромат се носииии....
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар