петък, 15 ноември 2013 г.

Обърнат коледен сладкиш



Преди време все ги подминавах рецептите за тези обърнати сладкиши а сега не се спирам да ги правя. Всякакви варианти изпробвах вече с праскови с тиква със сливи а сега и с ябълки.
Много са бързи и вкусни сякаш сладкиш 2в1. Този е с аромат на Коледа, канелар ванилия, ябълки и ядки. Можете да замените лешниците с други ядки, може да сложити допълнителни аромати, развихрете въображението си и намерете вашата комбинация.


Необходимите продукти: 3 яйца, 1чаша захар,1 ванилия, 1 ч л канела, 1 бакпулвер, 100 млолио, 100млвада, 2 ч ч брашно, 20 гр масло, 1/2ч ч кафява  захар.
Ябълки лешници и накиснати в ром сафиди.


Почистите ябълките и нарежете на осминки. Подредете на дъното на форма постлана с хартия за печене. Намажете маслото по хартията и подредете парченцата. Поръсете с кафявата захар. Сложете във фурната на 220 градуса докато се карамизират. Поръсете с лешниците. Запечете за още 5 минути. Поръсете със стафидите и залейте с сместта от:
Яйцата разбийте със захарта на крем добавете олиото. Смесете сухите съставки и ги добавяйте на части като редувате с водата.


Печете на 180 градуса да суха клечка. Като извадите от фурната извадете от формата и след минутка отделете хартията, в противен случай рискувате да махнете всички ябълки с хартията по-късно.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар