сряда, 20 ноември 2013 г.

Кифлички с ябълково сладко и орехи



Реших да направя кифлички за закуска, но от вечерта, че детето тръгва рано-рано на училище.


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 кисело мляко, 1 ванилия, 1 ч л лимонова кора, 100 мл олио, 10 гр мая, 100 мл вода, 180 гр захар, 1 щ сол , брашно около 0,9 кг (не го меря вече) тестото се получава малко помеко от козуначено.
 За плънката: 1 бурканче ябълково сладко, 1 ч орехови ядки, по желание може да добавите канела. 


 Маята се разтваря във водата с 1 с л захар и малко брашно. Като се вдигне добавете млякото,  яйцата, захарта и олиото. Сложетеимоновата кора ванилията и започнете да добавяте брашно. Като стане толкова гъсто че да се бърка тлудно с лъжица го оставете да престои 1 ч. Добавете брашно малко по малко и измесете тестото. Оставете го да втаса. Разделете на две или три топки разточете на кора с дебелина 5 мм и нарежете на парчета като торта. Сложете малко сладко и ядки на всяко парченце и завийте като кифличка. Намажете с яйце и поръсете със захар.


Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар