събота, 2 ноември 2013 г.

Фритата с картофи и праз

 

Благодаря на Мира за страхотната рецепта. Много бърза, вкусна и лесна вечеря.

 

Необходимите продукти: 3 стръка праз, 6 яйца, 10 сварени картофа, 100 гр сирене, 150 гр кашкавал, 3 с л олио.
Задушете праза в олиото като внимавайте да не загори. Стойте до котлона и разбърквайте често. Когато праза е готов чукнете 3 яйца и леко разбъркайте. Преместете в тавичка, ако нямате тиган, в който може да печете във фурна. Отгоре натрошете картофите. Залейте със смес от другите 3 яйца и сиренето. Настържете кашкавала и сложете във фурната на 200 градуса за 15 минути.

Мира ми предложи и един много свеж сос, който не направих. Оказа се че нямам магданоз, но това ядене ще го повторя защото сега е сезона на праза.
Следващият път ще ви покажа и него.


Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар