вторник, 19 ноември 2013 г.

Топла есенна салата




Такова чудо не бях правила, но след като трябва да ям повече зеленчуци и месо заради желязото, реших да потърся рецепти. Попаднах на рецепта за топла салата която изглеждаше много добре и реших че ще правя нещо такова. Както винаги променям малко нещата ама такава съм си все нещо ми се иска да променя.


Реших да сложа : карфиол, броколи тиква картоф морков лук червено цвекло орехи сусам къри черен пипер кимион лимонов сок зехтин. Нищо не мога да ви кажа с точност като количество.  Ако решите да си я направите сложете каквото ви харесва и колкото искате.


Само да обясня какво и как направих: 
*Лука задуших в олио добавих подправките и сусама и оставих за 2 минути. Настъргах  моркова и го прибавих при лука,  оставих на слаб огън. Добавих малко лимонов сок.
Тиквата почти сварена добавих на парченца, и оставих на слаб огън. Всички тези зеленчуци прехвирлих в затоплена керамична тавичка. 
* В тигана сложих орехите и ги запекох за кратко да замиришат. Добавих на розички и броколито и карфиола( предварително бланширани за 1 минута). Полях с лимонов сок и подправих с хималайска сол. Прехвърлих и тях в тавичката. 
* Последно настъргано червено цвекло, бланширах за минута. Изцедих и бум в тигана с малко зехтин, сол и лимонов сок.  След минутка в тигана се озоваха на върха на купчинката от зеленчуци.
*Може допълнително да си направите дресинг и да овкусите.



Аз спокойно пропускам основното при такава салата.
 Да ви е здраво и сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар