сряда, 16 октомври 2013 г.

Джинджифил - три варианта


Джинджифил, колко силно, ароматно, лютиво страстно, полезно нещо е това! Няма да пиша лекции за динджифила, не се отчайвайте, но не се сдържах. Та за джинджифиловото сладко, захаросаните джинджифилови бонбонки и още нещо интересно.


Попаднах на тази рецепта за дйинджифилови бонбонки и реших да ги направя.  
 Необходимите продукти: равни количества по 250 грама- джинджифил, захар и вода. 
Почистете и нарежете джинджифила на кубчета. Сложете го в малка тенджерка с вода и оставете на котлона да заври. Прецедете и сложете нова вода. Оставете отново да заври. Повторете процедурата още два пъти. 



От водата и захарта направете сироп, кипнете го и добавете парченцата джинджифил. Оставете да ври 40 минути на слаб огън докато се свари. Отцедете и оставете да изсъхнат парченцата след това оваляйте в захар и съхранявайте в затворен съд.      


Не може да се изхвърли просто така сладкия сироп от варенето. Направих сладко с ябълки с този сок. Резултата е зашеметяващ. Може да го използвате за овкусяване на коледни сладкиши.  Към врелия сироп добавете 1 голяма ябълка нарязана на кубчета и една пръчица канела . Варете на бавен огън докато се свари и накрая сложете 1 щипка лимонена киселина. Затворете в сух буркан.


Предпазете се от болести с джинджифилови бонбони и се подгответе за Коледа с джинджифилово сладко.  А щях да забравя обещах ви още нещо интересно.
Джинджифилови бишкоти на една известна кулинарка Анабел. 
Необходимите продукти: 1/2 ч ч захаросан джинджифил, 2 1/2 ч ч брашно с набухвател, 1 1/3 ч ч пудра захар, 1 ч л млян джинджифил, 3 яйца.


Замесва се тесто от продуктите. С мокри ръце се оформя върху хартия за печене, дълга и овална форма. Пече се на 180 градуса за 30 минути. Изважда се и се охлажда напълно. Нарязват се филийки с 1 см дебелина и се подреждат в тава. пекат се на 140 градуса за 15 минути. 
Снимки от бишкотки- по-късно :)    
Да Ви е сладко!  


Няма коментари:

Публикуване на коментар