вторник, 20 ноември 2012 г.

Коледен венец с канела и шоколад


Почвам да пиша веднага да не забравя нещо. защото този път направо не мога да повярвам на устата си!


Необходимите продукти: 300 мл прясно мляко, 1 яйце, 1-2 сл захар, 1щ сол, 50 мл олио, 1 суха мая, 500-600  гр брашно, лимонова кора.  


За плънката: 100 гр масло. 1 ч орехи, 1ч кафява захар, 1 ч нутела или лешников крем, 1 канела.


Маята се размесва с млякото, захарта и 5 л брашно да шупне. След като е готова маята се омесва с яйцето брашното, лимоновата кора и олиото.  
Тестото се оставя за 30 минути . Разточва се на правоъгълна кора намазва се цялата с масло. Половината кора намазвам с шоколад а другата половина се поръсва с кафявата захар, орехите и канелата.


 Навива се на руло и се разрязва на половина по дължина, двете половини се усукват и се завиват на кръг. Оставя се да втаса. Пече се на 180 градуса за 50-55 минути.


Докато е топло наръсих  с пудра захар и го разчупих, защото не се трае от аромат! 


                        Още не е  изстинал добре, но постът е готов за пускане! Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар