неделя, 25 ноември 2012 г.

Шарени кифлички




Мекички и ароматни кифлички с канела, орехи и шоколад.

 Необходимите продукти:1 кг брашно, 600 мл прясно мляко, 2 щ сол, 2 яйца, 100 мл олио, 3 ванилии, 1 кора от лимон, 20 гр мая, 1 ч захар, 100гр масло,
За плънката: 1 ч нутела , 1 ч орехи, 1 ч кафява захар, 1/2 канела1 яйце за намазване.

Маятя се разтваря в 100мл мляко и 2 с л захар и малко брашно оставя се да се навдигне. В малка тенджера се слага останалата захар да се карамелизира, маха се от котлона, добавя се 50 гр масло и се бърка да се поеме, добавя се прясното мляко и се бърка докато се разтопи хубаво.


 Като се навдигне маята се замесва тесто с карамеленото мляко и останалите продукти. преди да го сгъстите съвсем го разделете на две и добавете какао в едната половина. Доомесете и оставете да втаса.


Разточете бялата част и намажете с масло и нутела, поръсете с кафява захар, орехи и канела и завийте на руло. Нарежете на парчета.  Разточете кафявата част и  нарежете на ленти . Вземате едно бяло парче и усуквате една лента от кафявите около него. Готово вече имате щарени кифлички остава да се понадуят, намажете ги с яйце и поръсете с кафява захар, опечете ги на 180 градуса за около 30 мин. 


                                                                    Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар