понеделник, 12 ноември 2012 г.

Торта с киви и маскарпоне


За рождения ден на моя син реших да направя различна торта и си я измислих сама. Тъй като е роден през март и много плодове  няма от нашите взех няколко кивита и маскарпоне и започнах да правя без да знам какво ще се получи.


Необходимите продукти:
За блатовете:5 яйца , 1ч.ч. захар, 2/3 ч. брашно, 1/3 ч какао,2 ванилии, 1 бакпулвер.
За крема:500 гр маскарпоне ,200гр сметана захар, 130-150 гр захар,няколко капки есенция ром
За глазурата:150 гр шоколад, 200мл сметана, 3 с.л. какао,40гр масло
За украсата:100гр шоколад (бял и черен), 2-3 плода киви


Блатовете се приготвят като се разбиват яйцата със захарта и постепенно се добавят другите продукти , пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. След като изстине се разрязва на 3 блата. Крема се приготвя като се разбиват маскарпонето със захарта и след това се прибавя разбитата сметана и есенцията.
 Глазурата: разтопявате на водна баня шоколада прибавяте сметаната какаото и накрая маслото охлаждате преди да залеете тортата. Украсите си направих като разтопих шоколад и го шприцовах върху фолио след като се охладят в хладилник са готови да ги поставите върху тортата.От плодовете си оставете един за украса, а другите нарежете на ситно и поставете върху вторият блат като редите тортата, предават много свежест.

Тук публикувах рецептата за пръв път http://www.josi.bg/recipes/view/366/Torta-s-kivi-i-maskarpone.html  отлежа доста докато направя публикацията тук .



Ако Ви е харесала поне на вид може да изпробвате и на вкус!



Няма коментари:

Публикуване на коментар