четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Рулца фантазия





Рулца с горски плодове и шам фъстък как звучи? У нас отзвучаха много бързо и пак се каня да ги направя. Участвах в един конкурс с тази рецепта защото на мен ми допаднаха , не спечелих конкурса но се надявам да спечеля вас.

Необходимите продукти:


Блат: 4яйца,1ч ч захар, 1ч ч брашно, 1 ванилия, лимонова кора, 1 ч л бакпулвер, 3 с л течна сметана , 3 с л олио. Яйцата се разбиват на крем със захарта добавят се сметаната олиото и брашното с бакпулвера накрая. В тавичка с хартия се изсипва сместа и се заравнява леко. Пече се на 180 градуса, като е готов се навива с хартията за да се огъне и да не се начупи после.



Когато е почти изстинало се намазва със сладко от боровинки и сметана, сметаната не се подслажда защото всичко останало е много сладко. Навива се на руло и се остава да се охлади  в хладилник. Нарязва се на парчета и се полива се с глазура от разтопен шоколад и мляко. и се украсява по желание  с шам фъстък .


Аз направих нещо като миниатюрни купички от бял шоколад в които сложих по една горска ягодка от сладко и малко нарошен шам фъстък отгоре запълних с глазурата от бял шоколад.



                                               Поиграх си доста но си заслужаваше удоволствието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар