сряда, 7 ноември 2012 г.

Донъти


Първите ми донъти по оригинална рецепта!
Доста дълго време си търсих рецепта за донъти и гледах да намеря такава със снимка , най-накрая намерих и я преписах, мисля че беше някакъв чужд блог на английски. Искаше ми се да се получат донъти  каквито съм ги гледала по филмите. Успях да ги направя точно така както си ги представях, пухвави, нежни ароматни.


 Необходимите продукти:
2 яйца, 1 ч ч течна сметана, 2 ванилии, 1 ч ч вода, 50 гр масло, 5 ч ч брашно,1 суха мая, 8 с л захар, за поръсване пудра захар. Ако решите да ги направите с глазура от шоколад можете да разтопите 100 гр бял или кафяв шоколад с 70 мл сметана.


Маята се разтваря в малко водичка с 1 с.л. захар. Смесват се сметаната, водата и разтопеното масло, захарта и шупналата мая. Замесва се меко тесто с брашното и се оставя да втаса, като удвои обема си е готово. Разточва се на кора изрязват се кръгчета, пържат от двете страни за кратко. Още горещи се поръсват с пудра захар.


  Можете да ги направите и с дупка . Тези са поляти с разтопен бял шоколад със сметана и поръсени с пръчици.


* Тази доза е достатъчна за закуска на четирима освен ако не са яки мъже, като ...., защото тогава ще ми трябват четири дози.

Няма коментари:

Публикуване на коментар