петък, 9 ноември 2012 г.

Лека торта с портокали и кокос


Лека защото като си хапнете едно парченце усещате че може да повторите, а като повторите не се чувствате подут и захаросан.


Необходимите продукти за жълт блат:
5 жълтъка, 6 с л захар, 6 с л брашно, 4 с л сок от портокал,  2 с л олио. Жълтъците се разбиват на  крем със захарта добавя се олиото сока и брашното с бакпулвера. Пече се на 170 градуса във форма с диаметър 28м .  След като се охлади се напоява с захарен сироп от : 1ч ч вода ,1 ч ч захар, и есенция лимон или портокал.
Бял блат: 5 белтъка,5 с л захар, 1/4ч кокосово брашно, 1/4 ч ч брашно, 3с л сметана. Разбиват се белтъците на сняг със захарта прибавят се сметаната и сухите съставки. Пече се в същата форма не се сиропира. 


Реди се във форма с подвижен борд:
1 жълт блат
2 пудинг ванилия
3 бял блат
4 Пудинг сметана
5 Портокалово желе : 150 мл портокалов сок 1 ч ч захар, 1 желатин предварително накиснат във вода.



Украсява се с шоколадов борд след като е вече стегнала няколко часа в хладилник. Аз си нарисувах с помощта на пош и разтопен шоколад една пеперуда и си направих плочки от бял шоколад и шам фъстък. 


                                                                      Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар