сряда, 14 ноември 2012 г.

Кифлички с течен шоколад


Такива кифлички не бях правила! Много ми харесаха на вид като ги видях някъде из нета , но не си записах рецептата, вчера реших да експериментирам.


Необходимите продукти:
300 мл прясно мляко,1 яйце ,170 гр захар, 600 гр брашно, 150 мл олио, 2 ванилии, кора от лимон 1 пакетче  суха мая. За намазване течен шоколад.


Сложете маята с 2 л захар и мляко да се разтвори и да шупне. След това омесете тесто с останалите продукти и оставете да втаса докато удвои обема си. Разточете на кора с дебелина 5 милиметра, намажете с течен шоколад половината кора и прегънете да се затвори. нарежете на ленти и всяка лента усучете и завийте като охлювче. Отново оставете да втасат , намажете с яйце и печете на 180 градуса до зачервяване.



Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар