сряда, 14 ноември 2012 г.

Пилешко калъпче



Това не е руло, не е и кръгла пита, та реших да го кръстя калъпче, защото го изпекох в продъговата форма за кекс. 


Необходимите продукти: 200 гр бекон нарязан на тънко, 2 пилешки филета от домашно пиле, 2 яйца ,1 морков, 1 ябълка, глава целина колкото ябълка, 150 мл квасена сметана, 200 гр кашкавал, 2 с л масло, 2 с л брашно, 200 мл прясно мляко, къри.




Пилешкото се слага в робот за дастане на кайма, добавят се яйцата, настърган морков, ябълка, целина, сметана, омесва се с къри. На дъното на формата се слага парчета бекон, за да се покрие и стените също. Изсипва се половината от каймата слагат се големи парчета кашкавал отгоре се изсипва останалата кайма. Пече се на 230 гр. От маслото, брашното и млякото се приготвя бешамел. Когато е вече изпечено се покрива с настърган кашкавал и отгоре се изсипва бешамела поръсва се къри. Много си върви със зелева салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар