сряда, 7 ноември 2012 г.

Австрийска торта




Тази торта малко почака докато реша да пусна пост в блога, но затова пък отдавна съм споделила рецептата в сайта на любимото си сирене "Жоси"  http://www.josi.bg/recipes/view/213/Avstriiska-torta.html


Мисля че никой няма да откаже парченце от това шоколадово изкушение!

Необходимите продукти: 250гр масло,300гр захар, 6 жълтъка , 70 гр какао, 2 ванилии , 5 с л брашно, 250 гр натрошени орехи, 6 белтъка.
 за глазурата 100 гр тъмен шоколад , 50 гр бял шоколад , 50мл сметана

Жълтъците се разбиват на крем с захарта и маслото, прибавя се какаото и брашното, ванилиите и орехите и най на края се добавят и белтъците на сняг. Пече се на 180 градуса във форма за торта намазана с масло. Глазурата се приготвя от шоколада разтопен на водна баня и течната сметана, украсява се с разтопен бял шоколад.



Да Ви е сладко!
А тук можете да видите още един вариант на това неустоимо изкушение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар