сряда, 13 май 2015 г.

Кекс с карамел и шоколад


Кекс ама какъв само се получи...страшен вкус. Сега да ви разкажа как го измислих. Донесоха ми доста яйца от село и моите деца ги натикали на стената а хладилника и те взели че замръзнали. Викам си или ще стане нещо или ще хвърлям готова продукция. То пък стана една вкусотия за чудо и приказ.  


Необходимите продукти: 3 яйца и 3 белтъка, 2 ч ч захар, 1/3 ч ч фъстъчено олио, 50 гр масло, 2 с л какао, ванилия, лимонова кора, 3 ч ч брашно, 3 ч л бакпулвер, 230 мл прясно мляко, 1 шепа бадеми, 1 шепа шоколадов чипс.

Карамел и разтопен шоколад за глазура.


Разбийте яйцата на крем със захарта. Добавете олиото, лимоновата кора, ванилията и маслото. Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете като редувате с прясното мляко. Изсипете половината от сместа в форма за кекс и добавете какао в останалата половина. Изсипете я отгоре и поръсете с бадеми и шоколадов чипс. Печете до суха клечка на 180 градуса. След като се изпече го намажете с карамел и украсете с разтопен шоколад.


Да Ви е сладко! 
Ако сте харесали рецептата моля споделете в любимите си мрежи с бутоните под публикацията. Благодаря!



Няма коментари:

Публикуване на коментар