вторник, 19 май 2015 г.

Ванилови бутер кремки


Идеята за тези кремки е от тук, но който вече ме познава знае че никога не правя всичко на сто процента еднакво. Този път оформянето ми е различно. 


Необходимите продукти: 500 мл прясно мляко, 50 мл вода, 1 пудинг ванилия, 1 с л нишесте, 1 ванилия, 3 жълтъка, 1 пакетче желатин, 150 гр захар, 200 мл сметана.  
500 гр бутер тесто, 1 яйце, пудра захар за поръсване.


За да оформите бутертестото направете следното. Нарежете тестото на квадрати и с помощта на форма за сладки изрежете средата без да я махате. надупчете средата с вилица и намажете с яйце. Поръсете със захар и печете в загрята фурна, до златисто. След това отеделте капаче както се вижда от снимките по-надолу.



Накиснете желатина във водата.
Сварете 400 мл мляко а в останалото разтворете нишестето и пудинга. Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Смесете ги с нишестето и добавете топлото мляко към тях с непрекъснато бъркане. Върнете на котлона и гответе докато заври. Махнете от котлона и добавете накиснатия желатин. Оставете да се охлади напълно може да покриете с фолио за да не хване коричка. Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем.
Поставете крема в пош със звездовиден накрайник и го шприцовайте в гнезденцата на бутерките. 





Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар