понеделник, 25 май 2015 г.

Торта "Теменужка"

Е това е нова мода теменужена торта, пълна измислица - премислица.


Необходимите продукти: 4 яйца големи, 100 гр захар, 120 гр брашно, 20 мл вода.

За желето: 1 пак бонбони теменужки, 1 п желатин, вода 150 мл 

За крема: 600 мл прясно мляко, 6 жълтъка, 1 ванилия, 1 пудинг ванилия, 1 желатин, 120 гр захар, 1 с л брашно, 100 гр бял шоколад, 200 мл сметана. 
За сиропа: 1/2 пак теменужки, 100 мл вода. 
За паниране кокос



Пандишпанов блат знаете как се приготвя, ако не можете да видите тук. Изпечете блатчетата в две тавички по 20 см, постлани с хартия за печене. 

Крема можете да приготвите по този начин.
Сварете крема и докато е топъл добавете желатина и белият шоколад да се разтопи. Оставете да се охлади и смесете с разбитата сметана. 
Сложете единия блат в тортена чиния с райф или форма с подвижен борд. Сиропирайте с половината от сиропа. Изсипете половината от крема и оставете да се охлади 30 минути. Поставете вторият блат отново сиропирайте и залейте с останалия крем. Оставете една нощ в хладилник. 
Разтворете бонбоните във водата и загрейте на котлона. Сложете желатина в малко студена вода и го оставете да набъбне. След това го прибавете към бонбонената течност. Оставете да се охлади и преди да се е стегнал напълно залейте тортата с желето. Можете да украсите с истински теменужки или захарни. Аз изтървах истинските теменужки и реших да украся с лилави сърчица и няколо черни боровинки. Отново оставете да се охлади и отделете от ринга.


Поднесете с усмивка и настроението ще ви се вдигне само с няколко хапки.
Ако Ви е харесала моята измислица споделете я в любимата си мрежа с бутоните под публикацията. Благодаря Ви! 


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар