петък, 19 май 2017 г.

Лазаня с тиквички



Идеята за тази лазаня беше на Люси, в основни линии спазих нещата като състав, може би с пропорциите малко се разминаваме. И добавката от мен беше кори за лазаня. Много обичам да усещам паста в такива ястия. 


Необходимите продукти: 3 тиквички, 400 гр телешка кайма, 300 мл гъст доматен сок, сол, черен пипер, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, босилек, риган, зехтин, 6-8 кори за лазаня, 250 гр рикота, 1 яйце, 125 гр муцарела, 200 гр кашкавал.


Нарежете лука на ситно и го задушете леко в зехтин добавете чесъна и 1/3 от тиквичка нарязана на ситно. Задушете и добавете каймата запържете и добавете доматеният сок и подправките.
 Разбъркайте рикотата с яйцето, накъсайте муцарелата. Така всичко ви е готово остава да сглобите ястието. Нарежете тиквичките на дълги тънки филийки.



 Сложете малко от соса в тавичката в която ще печете, наредете тиквичките, намажете с рикота, поръсете с моцарела. Полейте със сос и наредете корите за лазаня върху тях отново сложете тиквички. Намажете с рикота... и така до като свършите с продуктите. Завършете с тиквички нарязани на лентички поръсете леко със зехтин. 
Запечете на 220 градуса за 25-30 минути или до готовност. Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за кратко.
Оставете да се охлади леко, така ще стегне и няма да се изгорите от бързане да си хапнете. Знам, че не се издържа на аромата, но трябва да почакате.


Да Ви е сладко!

Такава вкусотийка не е за изпускане, направете си я и споделете с бутоните под публикацията в любимата си мрежа.

2 коментара:

  1. Много се радвам,че ти е харесала, Любче! Поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване