вторник, 30 май 2017 г.

Аспержи със сос Холандез



Толкова време се каня да си направя аспержи че да ги пробвам, че чак ме е срам от кога ги говоря. Купих аспержите и реших да избера рецепта която да е максимално изчистена, за да разбера точния вкус. Сега вече и грешки си намирам и знам как ще ги направя  другият път.


Необходимите продукти: една връзка аспержи, 3 жълтъка, 180 гр масло, 2-3 с л лимонов сок, сол, бял или черен пипер, 3 с л вода.
За соса сложете жълтъците и водата в купа на водна баня. Разбивайте с миксер и добавете маслото на тънка струя. След като соса е готов подправете със сол, пипер и лимонов сок. Този сос се сгъстява бързо ако се сложи в хладилник внимавайте.

Почистените аспержи варете за 5-6 минути в подсолена вода. След като ги извадите сложете масло в тигана и запържете за 2 минути. Сервирайте топли залейте със соса и украсете с стрък магданоз.



Като допълнение може да приготвите е дни бързи картофки и да превърнете аспержите в основно ястие. Сварете пресни картофки за около 10 минути. Извадете и запържете в тиган с масло. Накрая добавете 1 ч л подправка на Маги - Всичко  едно.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята споделете с бутоните од публикацията.


И един кекс за закуска, на следващият ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар