сряда, 17 май 2017 г.

Хумус и бързи пърленки от спелта



Реших да изпробвам рецептата на Елица Котева от кухнята на Саяна, и съм много доволна от резултата. Пърленките се получиха много нежни и вкусни.

Необходимите продукти: 500 гр брашно от спелта, 2 яйца, 1 кофика кисело мляко, 1 ч л сода, 1 ч л сол, 1 с л оцет.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче. Разбийте яйцата със солта и ги добавете. Смесете содата с киселото мляко и оцета, изсипете в купата при брашното. Омесете меко тесто което не лепне. Не месете дълго, за да не стане жилаво тестото. Разделетен 12-16 топчета, изтънете на тънко и печете на сух незалечващ тиган. Печете ги на средна степен на котлона, за да не прегорят и да останат сурови.



За хумуса: 400 гр нахут, скилидка чесн, 1 лимон, сол, 3-4 с л зехтин, червен пипер, 4 с л сусамов тахан, кимион, сусам, 3 с л заквасена сметана, шепа слънчогледови семки.

Обелете нахута по-добре става без люси и не отнема много време. Сложете всички продукти в блендерра, като преди това леко запечете кимиона, слънчогледовите семки и сусама. 




Да Ви е сладко! 

Ако Ви е харесала идеята за тези вкусотии, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар