петък, 2 юни 2017 г.

Кокосов сладолед с карамелен сос


Ако искате ароматен и вкусен сладолед, направете си го, няма да съжалявате. Напоследък все си правя домашен сладолед и съм много доволна от резултата. Този обаче става любимец наред с нугата и шоколада. Не е толкова сладък и комбинацията с карамелен сос е направо убийствена. 



Необходимите продукти: 4 жълтъка, 100 гр захар, 300 мл кокосово мляко(може и с прясно краве мляко), 300 мл млечна сметана, 300 гр кокосова сметана, 1/2 ч ч кокосови леко запечени стърготини. Непременно запечете стърготините за кратко, няма да ги познаете после!

Разбийте жълтъците със захарта. Затоплете млякото, като заври го сипете при жълтъците и разбъркайте. Върнете на котлона и варете докато се сгъсти леко. Внимавайте да не се пресече. Отстранете и охладете напълно сместа. Разбийте млечната сметана и я смесете с кокосовата. Добавете и яйчената смес и разбъркайте внимателно. Изсипете всичко в машинката за сладолед и бъркайте 25-30 минути. Прехвърлете в кутия и поръсете обилно с препечени кокосови стърготини. Оставете във фризера за няколко часа.
Сервирайте с карамелен сос и поръсете допълнително стърготини.


За соса: 1 ч ч захар, 100 мл млечна сметана 35%, 50 гр масло, 1 щ сол.

Сложете захарта в касерола и разтопете внимателно да не прегори. Добавете сметаната и разбъркайте добре. Добавете и маслото и върнете на котлона да се разтопи всичко наново.

Този сос може да исзползвате за всякакви сладкиши. Съхранявайте го в буркан, може и да не е в хладилник ако е на хладно.

Да Ви е сладко!

Със сигурност който пробва няма да сгреши! Направете си го и споделете с бутоните под публикацията в любимата си мрежа!

ПП Утре в Лидл има машинка на промоция, не се чудете ами си купете и ще се радвате на домашен сладолед цяло лято и то не само едно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар