вторник, 2 юни 2015 г.

Торта Мокачина



Приказката за обущаря нали я знаете. Децата му все ходели боси. Горе-долу се получи нещо такова и у нас. Оставаме все по-често без десерт, а преди се засичаха по 2-3 и  се чудехме кой по-напред да си хапнем.
Много ми е кът това време беее. Как сколасват другите жени да ходят на разходки и на кафе с приятелки ? 


Стига съм се жалвала ами да ви кажа за тази хубавица. Не е нищо особено, лесно се приготвя.



Пригответе си продуктите и за нула време ще си имате вкусна торта за десерт.



Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч захар, 1 1/2 ч ч брашно, 3/4 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 9 с л какао, 1 ванилия, 120 мл прясно мляко, 120 мл кафе, 120 мл олио.
Блата се приготвя много лесно описано е тук. Изпичам три малки блатчета по 18-20 см диаметър.


За крема: 250 маскарпоне, 200 мл сметана, 1/2 ч долче де лече, 50- 60 гр разтопен черен шоколад.
Съставките за крема се разбъркват с шпатула и накрая се добавя разбитата сметана.


За сиропиране: 1/2 ч ч прясно мляко, 2 с л мусковадо, 1 с л ванилов екстакт, 2 капки есенция кафе или и 1 ч л нес кафе. 
Загрейте млякото и добавете кафявата захар и кафето.

Банан за гарниране, какао за поръсване, бадеми и трохи за паниране.


Сглобете като приготвите ринг и започнете с блат. Сиропирате леко и мажете с крем. Отново блат сиропиране и крем. Тук добавям и банан на парченца. Слагам и сиропирам последния блат. Последно крем отгоре и оставям в хладилник да стегне за няколко часа. Отстранявам ринга и измазвам страните. Панирам с натрошен блат и бадеми. 


Ако Ви е харесала моята малка Мокачина направете си я и споделете рецептата с бутоните под публикацията.
Да Ви е сладко!



1 коментар:

  1. Много приятна тортичка:))
    Колкото до времето, ако е успокоение - и аз съм така и от ден на ден все повече не ми стига...:((
    Лошото е, че си краде от съня примерно за четене, за блога...и спя по 5-6 часа на нощ, което не ми е достатъчно...
    Хубав ден - и нека е поне 48 часов:)

    ОтговорИзтриване