сряда, 24 юни 2015 г.

Кекс с тиквички, рожково брашно и мусковадо.




Изненадайте всички с този вкусен кекс, дори и вас самите.  

Необходимите продукти: 3 яйца, 1 ч ч захар Мусковадо, 1/2 ч ч бяла захар, 1 ванилия, 1 ч ч прясно мляко, 1/2 ч ч фъстъчено олио, 2 с л фъстъчено масло, 2 с л сусамов тахан, 1 с л Нуела, 1 малка тиквичка, 2 1/2 ч л бакпулвер, 2 ч ч брашно, 4 с л брашно от рожков, 1 с л какао, 1 ч л портокалово сладко.  
Ако обичате пикантния вкус на джиндифила може да добавите малко.



Настържете тиквичката на ренде и я оставете настрана да се отцеди. 
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете олиото, маслото, тахана и шоколада. Пресейте всички сухи съставки и ги добавете на части, като редувате с прясното мляко. Накрая добавете и портокаловото сладко накълцано на много ситно и изстисканата тиквичка. Изсипете в кексова форма и печете на 180 градуса до суха клечка. 
Намажете с разтопен шоколад леко разреден със сметана и поръсете с кокос запечен до златно.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар