четвъртък, 11 юни 2015 г.

Парфе, парфе, парфе!


Колко обичате студено парфе? Аз съм много щастлива от резултата с тези малки парфенца направени за проба. Това е летния сладкиш с много фина текстура и свеж вкус. Лятото сме на домашни сладоледи, гранита и парфе. 



За основите на парфетата: 4 яйца, 60 гр брашно, 10 гр мед, 80 гр захар, 1 с л кокосово масло, 2 с л кокосови стърготини.


Яйцата се разбиват със захарта на крем, добавят се меда и брашното на части и се бърка с шпатула, накрая се добавя кокосовото масло и стърготините. Разпределете сместа в 3 формички за торта с диаметър 16-18 см с хартия на дъното. печете на 170 гр за 10-12 минути или до суха клечка. След това сложете всяко блатче във форма с хартия по борда и изсипете сместа за парфето. 


Ягодово парфе с рикота: 250 гр рикота, 200 мл заквасена сметана, 120 пудра захар, 10 гр желатин, 1 купичка ягоди. Всички продукти без желатина се пасират. Добавя се разтопения на водна баня желатин и се разбърква. 



Портокалово парфе с тиква: 1 купичка пюре от тиква, 250 мл заквасена сметана, 3 с л  портокалово сладко от корички, 2 с л ванилова пудра захар, 1 желатин.  Всички продукти без желатина се пасират. Добавя се разтопения на водна баня желатин и се разбърква. 







И третия вид с черешиииии....



Кокосово парфе с череши и мента: 1 купичка череши, 3-4 листа прясна мента, 250 заквасена сметана, 100 гр маскарпоне, 1 ч л лимонва кора, 120 гр пудра захар, 1 желатин, 1 с л кокосови стърготини.  Всички продукти без желатина и кокосовиите стърготини се пасират. Добавя се разтопения на водна баня желатин и се разбърква. 



Поръсете с препечен кокос и бадеми и украсете с череши.



Ако са ви харесали моите парфета, моля споделете с бутоните под публикацията.




Да Ви е сладко!





2 коментара: