събота, 20 юни 2015 г.

Хрупкав пай с ябълки и пияни фурми



Раз, два, три и сладкиш си направи, така става с домашните помощници.

Необходимите продукти: 1 яйце, 100 гр захар, 200 гр масло, 300 гр брашно, 1 ванилия, 1 шепа бадеми.
За плънката: 1-2 ябълки, 1 и 1/2 ч ч фурми без костилки, 50 мл ром, 1 шепа бадеми.

Сложете бадемите и захарта в блендер и блендирайте. Добавете брашното и маслото и отново смесете. Добавете яйцето и последно разбийте за секунди. Изсипете в найлонов плик и притиснете да се слепят трохите. Оставете в хладилник за 20 минути. Разточете и покрийте дъното и борда на тавичката с тесто. разпределете ябълката на резени и фурмите. Поръсете с трохи от останалото тесто, една лъжица захар и бадеми. Печете на 180 градуса до златисто. 
Лесен, ароматен и много вкусен! Ако Ви е харесала идеята за бърз лесен сладкиш направете го и споделете! 

Да Ви е сладко!

1 коментар: