вторник, 16 юни 2015 г.

Шарено руло


Хайде пак сме на италианска рецепта за руло. Пак си правя и моя версия естествено.


Необходимите продукти: 5 яйца, 150 гр захар, 120 гр брашно, 1 ванилия, 20 гр какао.

За крема : 3 с л тиквено пюре, 50 мл млечна сметана, 150 гр маскарпоне, 3 с л подсладено кондензирано мляко, 3 с л Нутела.
За намазване: 3 с л сок от портокалово сладко, 60 мл вода, 3 гр желатин,




Разбийте яйцата със захарта на крем. Добавете брашното и ванилията пресяти предварително. Сипете половината от сместа в пош, а вдругата добавете какаото и разбъркайте добре. Изсипете и нея в пош и шприцовайте на ленти върху хартия намазана с малко олио. С клечка направете шарки върху тестото, както е показано на клипчето. Печете на 180 градуса за 10-12 минути. Извадете и оставете да се охлади Покрийте с фолио или кърпа. След няколко минути навийте заедно с хартията да се оформи и оставете да се охлади напълно. Сложете на дългата страна на платката нутелата  и след това тя ще остане в средата. Останалата част от платката покрийте с крем и завийте рулото. Охладете поне за час и поднесете, може да намажете повърхността на рулото с портокалово желе за блясък.



Рулото с моя крем е супер! Ако Ви се е харесало рулцето споделете с бутоните под публикацията. Благодаря Ви предварително!
Да Ви е сладко!  

Не се издържа покрай това изкушение.


За три секунди изчезва парчето..... :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар