Интересна техника, която не съм прилагала за кекс до сега, не съм срещала и по блоговете, които съм посещавала. Рецептата намерих тук: http://kitchentigress.blogspot.sg/2014/10/marble-butter-sponge-cake-tang-mian.html
Необходимите продукти: 60 гр масло, 45 гр брашно, 30 гр студено прясно мляко, 20 гр белтък, 1 ч л ванилов екстракт, 45 гр жълтък, 1/16 ч л крем тартар, 105 гр белтъци, 50 гр захар.
Сложете маслото да се разтопи в една малка тенджерка, добавете брашното и направете парено тесто. Прехвърлете в купа и добавете прясното мляко. Прибавете ванилата и 20 гр беелтък след това и 20 гр жълтък. Разбийте белтъците на сняг със захарта и щ сол. Прибавете ги към тестото и разбъркайте внимателно. в малка част от тестото сложете какао и разбъркайте. Сипете част от тестото в тавичка с диаметър 18 см постлана с хартия.
Аз направих малка грешка и го сложих в тавичка с 20-21 см диаметър и стана по нисък, но това не му попречи на вкуса.
Сипвайте от височина 30 см така се редуцират балончетата в сместа. Накапете от какаовата смес и с клечка разнесете да се образуват тънки шарки. Отново сипете от бялата смес и нашарете. Така докато свършат смесите. Печете на 160 градуса за 20 минути и след това на 180 градуса за 10-12 минути по средата на фурната.
Отгоре може да намажете с малко ганаш..... мммммм вкусотия!
Ingredients: 60 g unsalted butter, 45 g cake flour, 30 g cold full-fat milk, 20 g egg white, 1 tsp vanilla extract, 1/16 tsp salt, 45 g egg yolks, 105 g egg whites, 1/16 tsp cream of tartar, and 50 g castor sugar
https://www.youtube.com/watch?v=CRArVXT9NJE
Ето и още прекрасни кейкове, които чакат някой да си ги хареса и да си ги направи:
Ето и още прекрасни кейкове, които чакат някой да си ги хареса и да си ги направи:
Няма коментари:
Публикуване на коментар