петък, 23 януари 2015 г.

Бутер щрудел с ябълки и фурми



Едно много хубаво бутер тесто открих в Кауфланд. Всички други такива, които съм изпробвала, много силно миришат на масло, определено имат добавен аромат. До сега тестото на Бела ми беше едно от най-купуваните, сега вече открих и алтернативен продукт с много добри показатели.Това е много нежно тесто, разточено е на по-тънък лист и се получава страхотен краен резултат.



Необходимите продукти: 1 пакетче бутер тесто Класик на Кауфланд, 2 големи ябълки, 150 гр фурми, 5-6 сушени сини сливи (меки), 50 гр бадеми, 3-4 с л  захар.


Почистете ябълките и нарежете на парченца. Почистете фурмите от костилките и нарежете, нарежете и сливите. 



Смесете всички плодове и захарта в купа. 



Една трета от тестото нарежете, а върху другата част сложете плодовете. 



Завийте с нарязаната част от тестото и леко притеснете крайчетата да се залепят. 



Поръсете с бадеми, печете на 220 градуса до златисто.



 След като извадите оставете да се охлади и по желание поръсете с пудра захар.






Да Ви е сладко!



3 коментара:

  1. Вкусен и ароматен щрудел и интересна украса с тази решетка отгоре
    Хубава вечер!!

    ОтговорИзтриване
  2. Много красив, а сигурно и вкусен с тези продукти!

    ОтговорИзтриване