сряда, 28 януари 2015 г.

Лесен кекс с ябълки, орехи и канела


Видях този кекс на Ралица и си запазих рецептата да чака. Хич не предполагах, че ще го направя още днес. Прибирах си яйцата в хладилника и хоп две счупени.
  Нямам думи обаче как изчезна още топъл го нападнаха и свърши. Уж мъжа ми каза, че няма да яде вечер, че ...


 Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч.чаша кафява захар, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. канела, 1/2 ч. ч. счукани орехи,1 ч.ч. настъргани ябълки,  1 1/2 ч ч брашно размесено  1 бакпулвер.


Разбийте яйцата със захарта на гъст крем, добавете олиото. След него орехите, канелата и ябълките. Накрая добавете и брашното. Разбъркайтее всичко и печете в намазана с олио правоъгълна тавичка или форма за кекс на 170 градуса.
Още горещ полях с карамелен сос.


Да Ви е сладко!



2 коментара:

  1. Лесен, вкусен и ароматен, особен с тази карамелена заливка!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много яка комбинация се получи :) и на вас хубава вечер!

      Изтриване