сряда, 28 януари 2015 г.

Типови багети със семена


Тези багети са толкова вкусни, че не спираш да ядеш след първата. С помощта на хлебопекарната стават много лесно и ако решите да ги опечете на веднъж във фурната даже спестяваш и ток. Направете си ги за децата и нека си носят храна от вкъщи, така знаете какво ядат.


Необходимите продукти: 370 мл вода, 2 ч л сол, 1 1/2 с л зехтин, 1 1/2 с л захар, 455 гр типово брашно, 100 гр бяло брашно, 2 1/3 ч л суха мая, 2 с л сусам, 2 с л ленено семе, 2 с л мак, 2 с л черен сусам. 


Замесете тестото в хлебопекарна като нагласите на програма за месене на тесто. Когато почти се е омесило добавете семената около 25-тата минута. Оставете да втаса в хлебопекарната, около 30 минути. Извадете тестото и оформете 12 топчици по 85гр. Оформете багетите и оставете да втасат около 30 минути. Леко нарежете повърхността и печете на 180 градуса за около 25 минути. По средата на печенето напръскайте свода във фурната, така се получава страхотна крехка коричка.

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар