сряда, 13 август 2014 г.

Тарт с праскови и бадеми



Какво да си направя с тези огромни, ароматни и вкусни прасковииии?


Тарта! Той е от сладко, ронливо маслено тесто по рецепта на Рудолф  1:2:3 + 1 яйце така съм си го запомнила и реших да го направя. Сега след като вече я опитах разбрах защо го прави толкова често, ами то е супер. В комбинация с някакъв плод или крем направо е неустоимо. 


 Необходимите продукти: 100 захар, 200 гр масло, 300 гр брашно, 1 яйце, 1 ванилия.

За плънката: 90 гр бадемово брашно, 90 гр захар, 1 яйце, 1 ванилия, 100 гр масло, 1 с л брашно. Една огромна праскова или две три по-малки. 


От изброените продукти направете тесто като не месите дълго, за да не се стопли от ръцете. Оставете го в хладилника завито във фолио за поне 30 минути.


През това време си пригответе плънката, ако нямате бадемово брашно сложете захарта и бадемите в блендер и ги смелете получава се много добре. След това смесете с мекото масло и останалите продукти разбъркайте на ръка до получаването на крем.



Разточете тестото на тънка кора и покрийте дъното и стените на форма намазана с масло. Изсипете плънката и я разпределете добре. Отгоре нарежете и подредете прасковата , поръсете с кафява захар. Печете на 180 градуса до златисто.


Да Ви е сладко!


2 коментара:

  1. Запомнящо се лесно тесто и чудесна комбинация с прасковите! Какъв размер тавичка ползваш?
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Тили, тавичката е керамична 24:24см. извини ме за забавянето, но от бързане съм публикувала коментара и не съм отговорила . Лека Вечер!

      Изтриване