сряда, 6 август 2014 г.

"Бишкоти" - по учебник



Едно нещо, което не съм правила никога преди. Сега реших да ги направя, и не съжалявам. Трябва само да се спазват правилата и накрая ще се насладите на хубави пресни бишкоти.



Необходимите продукти: 3 яйца, 105 гр захар, 135 гр брашно, ванилия, 20 гр пудра захар за поръсване. 



Разделете жълтъците от белтъците. Прибавете 1/3 от захарта към жълтъците и 2/3 оставете за белтъците. Разбийте на водна баня жълтъците до пухкав крем. Разбийте белтъците на водна баня на гъста маса като добавяте захарта постепенно. Смесете жълтъци и белтъци и бъркайте с шпатула. Добавете на части брашното и ванилията.



 Прехвърлете в пош и дресирайте върху хартия, като гледате да оставяте разстояние между тях защото се надуват. Тази доза е точно за една голяма тава от фурната, просто трябва да се разпредели точно. Тестото не може да стои трябва да се пече веднага. Поръсете с пудра захар през сито и печете веднага на 180-200 градуса за около 10-15 минути. 



След като се охладят могат да се слепят с крем и да се залеят с глазура.






Да Ви е сладко!



1 коментар: