четвъртък, 28 август 2014 г.

Шоколадови топкиНаправени на две на три за бързо, продуктите са моя измишльотина.... няма да казвам колко са вкусни за да не си ги хваля. Направете си ги  и сами се убедете.


Голяма шоколадова мазаница настава в домашни условия, но резултата е .... супер як. Пък и какво лошо има да се поомажете с шоколад?


Необходимите продукти: пандишпанов блат или натрошени платки, 2 черни шоколада, 1 кутия бонбони "Сезони" с ром, ром или друг ароматен ликьор, 100 мл сметана. 

за поръсване : запечен кокос, захарни точици, какао, ядки или каквото ви се иска на вас. 


Начупете блата на парченца приблизително 1:1см поставете го в голяма купа и го поръсете леко с ром. 
Сложете сметаната в касерола, и я загрейте. Добавете бонбоните и разбъркайте добре докато се разтопят напълно, добавете 50 грама шоколад и разбъркайте.Залейте блата и разбъркайте, не мачкайте силно за да останат парченцата видими. Оформете топчета колкото орех и ги подредете на малка тавичка. Пъхнете във фризера за 15 минути.Пригответе шоколада, пазтопете го на водна баня и го темперирайте. Можете да го темперирате, като сложите равно на една трета от това количество неразтопен шоколад и бъркате докато се разтопи. Другият начин е да го изсипете върху студена повърхност и да разстилате и събирате докато вземе да стяга.Залейте топчетата и поръсете с каквото сте си приготвили и ги оставете да стегнат. Поставете ги в хартиени кошнички и ги поднесете без съмнение ще се харесат от всички гости и домашни.     Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар