четвъртък, 28 август 2014 г.

Шоколадови топки



Направени на две на три за бързо, продуктите са моя измишльотина.... няма да казвам колко са вкусни за да не си ги хваля. Направете си ги  и сами се убедете.


Голяма шоколадова мазаница настава в домашни условия, но резултата е .... супер як. Пък и какво лошо има да се поомажете с шоколад?


Необходимите продукти: пандишпанов блат или натрошени платки, 2 черни шоколада, 1 кутия бонбони "Сезони" с ром, ром или друг ароматен ликьор, 100 мл сметана. 

за поръсване : запечен кокос, захарни точици, какао, ядки или каквото ви се иска на вас. 


Начупете блата на парченца приблизително 1:1см поставете го в голяма купа и го поръсете леко с ром. 
Сложете сметаната в касерола, и я загрейте. Добавете бонбоните и разбъркайте добре докато се разтопят напълно, добавете 50 грама шоколад и разбъркайте.



Залейте блата и разбъркайте, не мачкайте силно за да останат парченцата видими. Оформете топчета колкото орех и ги подредете на малка тавичка. Пъхнете във фризера за 15 минути.



Пригответе шоколада, пазтопете го на водна баня и го темперирайте. Можете да го темперирате, като сложите равно на една трета от това количество неразтопен шоколад и бъркате докато се разтопи. Другият начин е да го изсипете върху студена повърхност и да разстилате и събирате докато вземе да стяга.



Залейте топчетата и поръсете с каквото сте си приготвили и ги оставете да стегнат. Поставете ги в хартиени кошнички и ги поднесете без съмнение ще се харесат от всички гости и домашни.     



Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар