четвъртък, 21 август 2014 г.

Кейк червено кадифе - Red velvet bundt cake


Как да не си го направиш това изкушение, като го видиш и се влюбваш в него.



Много вкусен се получи, направо съм впечатлена и скоро ще го повторя и ще покажа по-хубави снимки.  


Необходимите продукти: 1 и 1/4 ч олио, 1 ч мътеница (може да замените с айран), 2 яйца, боя, 1 ч л бял оцет, 2 ч л ванилов екстракт, 2 и 1/2 ч ч брашно, 1 и 3/4 ч ч захар, 1 ч л бакпулвер, 3/4 ч л сол, 2 с л какао. От мен пуснах 2 с л кокосови стърготини, много харесвам аромата в сладкиши. 

Ганаш: 180 гр шоколад, 1 ч ч сметана, 2 с л масло, 2 с л ром или ароматен ликьор.


В купа разбийте олиото, яйца, оцет, ванилия и боя.
 Аз от много бързане сложих много тъмно какао получи се много тъмно кафяв цвят. Следващият път ще внимавам, за да се получи по-хубав червен цвят. Добавете брашното, захарта, бакпулвера и какаото. Сипете сместа в приготвената тава и печете на 180 градуса за 40-60 минути.
Охладете преди да извадите от формата. Поставете в чиния и залейте с ганаша. Поръсете пожелание с захарни фигурки или кокосови стърготини.



 Сложете продуктите за ганаша в касерола и ги загрейте на слаб огън. Разбъркайте докато се хомогенизира. леко охладете и е готов за заливане.



Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар