вторник, 18 февруари 2014 г.

Млечна лешникова торта


Торта за сладки и вкусни моменти!  

Необходими продукти: 2/3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. вода, 4 яйца, 1/2 ч.ч. смлени лешници, 50 г натрошен натурален шоколад, 4 с.л. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, ванилия.

За глазурата: 200 г натурален шоколад, 200 мл течна сметана, 20 г масло
Кипнете сметаната и я смесете с шоколада и маслото. Разбъркайте на гладък крем. Докато е още топъл го излейте върху блата.

За сиропиране:1 ч.ч. студено прясно мляко, 1 с.л. ром, 2 с.л. захар.

За украса: захарни сърчица


Сварете гъст сироп от захарта и водата, и оставете да изстине.
Отделете белтъците от яйцата и ги разбийте на сняг. Прибавете половината от сиропа и доразбийте още малко.
В друг съд разбийте жълтъците с останалия сироп. Смесете заедно брашното, лешниците, бакпулвера и ванилията.
Прибавяте сухата смес, натрошения шоколад  и белтъците, към жълтъците, като ги редувате.
Печете на 180*. Покрийте тортена форма 26 см с хартия за печене и изсипете вътре тестото. Загладете и изпечете блата за около 30 - 35 минути. След като се охлади го сиропирайте с млякото, смесено със захарта и рома, след това залейте с глазурата и украсете по желание.
  Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар