вторник, 11 февруари 2014 г.

Дърпана баница с мая и биволско мляко


Как ми се е прияло нещо със сиренце, пък и със сусамче. Само един поглед в хладилника и вече бях решила какво ще си спретна. Днес за разлика от вчера имам време да се помотая в кухнята и да поглезя домашните любимци.  


Необходимите продукти: 400 мл вода, 15 гр мая,  около 700 гр брашно, 1 ч л сол, 1 с л захар.
За плънката:  350 гр сирене, 3 яйца, 4 с л биволско мляко.
За намазване: 200 мл олио, 1 шепа сусам за поръсване.




Омесете еластично тесто от продуктите и разделете на 8 топки. поставете ги в тавичка с олиото в нея да поседят и да се отпусне тестото. Но не повече от 15-20 минути защото ще се къса тестото като го дърпате после.



Намажете повърхността върху която ще дърпате корите с олио. Вземете едно топче и леко разпънете с пръсти после го раздърпайте внимателно от всички страни. Трябва да се получи тънка кора. Намажете със сместа и навийте на руло. Поставете рулата в тавичка и намажете със същата смес, поръсете със сусам и оставете да втаса. Печете на 180 градуса до леко зачервяване.  
Искаше ми се да ви покажа колко е мекичка и на пластове отвътре :


Сервирайте с айран или кисело мляко, ако е биволско още по-добре, по желание може да поръсите с пудра захар!
Да Ви е сладко!

Споделете ако Ви е харесала идеята с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар