вторник, 4 февруари 2014 г.

Бисквитки с оризово брашно и шоколадов чипс



Имам оризово брашно от доста време и не знам много рецепти с такова, та все не свършва. Тези бисквитки ми се видяхя лесни и вкуснички. Набързо ги забърках и ето резултата. Хрупкавки с много ядки и шоколадови топченца. 
А тези красоти дето се виждат отзад, са специално изработените покани за рожденият ден на дъщеря ми. Голямо благодаря Мими!


Необходимите продукти:
1и 1/2 ч ч оризово брашно, 1/2 ч л сода, 1/2 ч л сол, 1/4 ч ч масло, меко (или 57гр), 1/2 ч ч захар, 1/2 ч ч кафява захар, 1/2 ч л екстракт от ванилия, 2  яйца, 1чаена  чаша шоколадов чипс,
1/2 чаена чаша счукани орехи, или други ядки.
Аз сложих смес от орехи, кашу, фъстъци и тиквени семки. 


Смесете оризовото брашно със содата и солта. Вдруга купа смесете маслото и захарта докато се получи хомогенна смес. Добавете яйцата и бъркайте докато се усвоят. Започнете да прибавяте брашното и накрая шоколадовия чипс и ядките. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за 1 час. Постелете с хартия за печене и направете топчета от сместа.
Подредете ги върху хартията на разстояние една от друга и печете на 180 градуса до бледо златисто. Оставете да се охладят на хартията и след това преместете върху решетка.


Интересни, различни и вкусни!
Да Ви е сладко!  

Да Ви е сладко

Няма коментари:

Публикуване на коментар